Vihreä Lanka: planetaan paikallislehtikuukauden vieras: sirpa pietikainen

sirpa pietikainen

Lähetä kysymys seuraavan kuun vieraalle >>

Sirpa Pietikäinen on kokoomuksen kansanedustaja.

Kansanedustaja Sirpa Pietikäinen, mitkä ovat vuoden 2001 tärkeimpiä keskustelunaiheita?

"Globalisaatio on ja sen pitäisikin olla keskustelun ykkösaiheita. Millaisia pelisääntäjä maailmassa noudatetaan? Jatketaanko tätä linjaa missä köyhä köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat ja ympäristö tuhotaan. Lyhyemmän tähtäimen tärkeitä keskustelunaiheita on energia. Ydinvoimasta käydään sellaista juupas-eipäs -keskustelua. Pitäisi miettiä, tullaanko Suomessa harjoittamaan vanhanaikaista vaiko tulevaisuuteen katsovaa energiapolitiikkaa."

Entä eduskunnan kevään aiheet?

"Postipalvelulaki tulee puhuttamaan. Takaako yhteiskunta tämän palvelun koko maahan vai ei?"

"Kunta-valtio -suhde hyvinvointipolitiikassa on myös tärkeä aihe. Ovatko kunnat kykeneviä hoitamaan velvotteitaan suhteissa kansalaisiin nykyisellä säätelemättömällä tavalla?"

Sirpa Pietikäinen on myös Reilun kaupan edistämisyhdistyksen puheenjohtaja. Mitä kuuluu Reilulle kaupalle?

"Yleinen kiinnostus Reilua kauppaa kohtaan on hyvä. Olemme saaneet upeasti vapaa-ehtoisia toimintaan. Reilun kaupan kahvin myynti on noussut, mutta ei ihan niin paljon kuin toivottiin. Toivottavasti saamme myyntiin myös Reilun kaupan banaanin kahvin, kaakaon, sokerin ja hunajan rinnalle."

Millaisia terveisiä lähettäisit suomalaisille?

"Sellainen yleinen toivomus olisi, että enemmän alettasiin kysyä ja kyseenalaistaa asioita, oltaisiin näitä varmoja vastauksia vastaan. Suurten firmojen johtajat sanovat että kaikkien pitää kilpailla ja tehdä työnsä siksi halvemmalla. Miksi tämä ei sitten koske heitä itseään? Miksi väitetään että globalisaatio tuottaa hyvinvointia myös köyhille ­ että kun pöydällä on enemmän ruokaa, sieltä tippuu enemmän muruja myös köyhille?

Tosiasiahan on että voimme sananlaskun sanoin antaa kaikille tarpeidensa mukaan riittävästi, mutta ei heidän ahneutensa mukaan riittävästi."

 

 

 

 

 

 


Etusivu

Mika Vihrea lanka?

Yhteystiedot

Kuumat Langat

Kuukauden Vieras

Kysy Enolta

Voita luomukori

Yleisonosasto

Arkisto

Tilaukset

mediakortti

Tyopailloja

Linkit

 

Vihreä Lanka, Runeberginkatu 5B, 00100 Helsinki, puh. (09) 5860 4123 fax. (09) 5860 4124 lanka@vihrealanka.fi site by VALOTALO