isosisko valvoo

Agenttini raportoi,
 että tupakkalain noudattaminen luhistui täydellisesti hallitusneuvottelujen aikana Säätytalolla. Tunti tunnilta tiheämpi joukko neuvottelijoita kulki valtoimenaan pitkin pieteetillä restauroituja käytäviä palava rööki hampaissa, vaikka tupakointiin oli alunperin varattu lain tarkoittama erillinen kammio.
    Tiedossani on myös tämän illegaalin kansalaistottelemattomuuden alullepanija, jonka esimerkkiä nopeasti seurasivat muutkin laittomuuksiin taipuvaiset yksilöt. On vain ajan kysymys, koska viranomaisen pitkä koura saavuttaa tämän vaarallisen yhteiskuntarauhan vihollisen – valtiovarainministeri Sauli "en ole presidenttiainesta" Niinistön, jonka piti käydä "haukkaamassa raitista ilmaa" jopa kesken johtoryhmän kokousten.

KOKOOMUKSEN ympäristömaine on ilman Niinistön savuttamistakin surkea. Nyt on tosin lääkkeeksi keksitty, että kansanedustaja Sari Sarkomaalle rakennetaan ekoimage. Luomuksen taustalla häälyy Ben Zyskowiczin hahmo. Saa nähdä, onko hänen roolinsa Pygmalionin vai Frankensteinin. Pygmalionhan onnistui veistelemän vähän liiankin täydellisen teoksen, mutta Frankensteinin baby oli varsinainen painajainen.
    Sarkomaan ansiolistalla kuuluu olevan aukko ympäristötekojen kohdalla. Ellei sellaiseksi sitten lasketa puheenjohtajuutta Tuhatkunnassa. Järjestönhän juorutaan juuri Sarkomaan kaudella vuotaneen Iltalehdelle, että silloisen ympäristöministerin Sirpa Pietikäisen kuiteissa on jotakin epäselvää.
    Kun kokoomuksen strategit edellisen kerran nostivat naista ympäristöasioissa, kyse oli juuri Pietikäisestä, mutta sitä frankensteinit saivat kyllä katua. Ehkä nyt yritetään samaa, mutta taipuisammasta materiaalista. Siinäkin voi kyllä tulla ylläreitä, etenkin jos on uskonut Sarkomaan vaalisloganiin, joka oli "Järki ja tunteet". Mun likkakaverit sanoo, että "Ylpeys ja ennakkoluulo" olisi ollut kuvaavampi valinta.
    Pietikäinen onkin siitä erikoinen poliitikko, että hänellä tuntuu olevan ystäviä melkein joka paikassa muualla kuin kokoomuksessa. Jopa vasemmistoliiton Jaakko Laakso ylistää Pietikäistä ympäristöministerinä (Nyt 30.4.). Pietikäiseen verrattuna Pekka Haavisto oli Laakson mielestä tosi surkea esitys.
    Laakson arvion tietysti ymmärtää, kun katsoo sitä valtaisaa ympäristölainsäädännön sumaa, jonka Pietikäinen kaudellaan sai läpi. Etenkin muistuu mieleeni... tai siis aivan erityisen merkittävänä voidaan pitää... Pietikäinen tullaan niinku muistamaan sinä ministerinä... joka, joka melkein sai uudistettua rakennuslain.

KOSOVON kysymys tuntuu olevan vaikea pala vihreille, vaan kenellepä ei. Naton pommitukset eivät ole herättäneet kuuluvia protestiääniä edes viime viikkoina, kun siviiliuhrien määrä on noussut. Hallitusvastuuko painaa – sekä oma että Joschka Fischerin?
    Vihreiden kannattajienkin joukossa pommitususko näyttää olevan voimissaan. Hesarin 1.5. julkistamassa Suomen Gallupin kyselyssä vihreät äänestäjät olivat liki 60 prosentin joukkovoimalla toiseksi innokkaimpia Nato-iskujen kannattajia heti kokoomuslaisten jälkeen.
    Ulkopolitiikan veteen piirretty viiva heijastuu vihreän eduskuntaryhmän vapun alla antamasta kannanotosta. Sen mukaan "Naton on lopetettava pommituksensa. Sen edellytyksenä on kuitenkin Kosovon kansanmurhan ja albaanien karkotusten lopettaminen, jugoslavialaisten sotilaallisten, puolisotilaallisten ja poliisin erikoisjoukkojen vetäytyminen Kosovon alueelta sekä Kosovon vapautusarmeijan riisuminen aseista".
    Tämän ultimaatumin Bill Clintonkin allekirjoittaisi. Hän ei ehkä edes asettaisi UCK:n aseistariisuntaa pommitusten lopettamisen ehdoksi.

ULKOMINISTERI Halosen nousu demarien presidenttipörssin kärkeen herättää vihreissä sekavia tunteita. Halonen on paras demariehdokas naismuistiin, Heidi Hautalan menestyksen kannalta ehkä liiankin hyvä: moni vihreiden äänestäjä saattaa vaihtaa jo ensimmäisellä kierroksella Heidin Tarjaan varmistaakseen jälkimmäisen pääsyn toiselle kierrokselle. Tähän haavaan Annika Lapintie (vas.) jo kylvikin suolaa suosittamalla Hautalalle leikistä luopumista.
    Hätävarjelun liioittelua, sanon minä. Halonen klaaraa jo yhtyneen vasemmiston voimin itsensä toiselle kierrokselle. Vaalikampanja tarvitsee yhä Heidin kaltaista vahtikoiraa, terhakkaa agendasetteriä.
    Ei Halosenkaan eteen kannata heittäytyä rähmälleen. Ettei vain esimerkiksi hänen avomiehensä Pentti Arajärven viimekesäisessä perustuloselvityksessä osoittama "hutkitaan tutkimatta" -asenne olisi kotona opittu... o


Tarkkaile ympäristöäsi! Jos haluat tehdä ilmiannon, kirjoita minulle osoitteeseen: isosisko@vihrealanka.fi


ETUSIVULLE