isosisko valvoo

Hyvät lukijat,
 kirjoitan teille nyt ensimmäistä kertaa. Kaikkitietävän enonihan te jo tunnettekin – meidän suvussa se järki juoksee ja sanan säilä säkenöi! Tarkoitukseni on kertoa teille havainnoistani aina kun hiekkalaatikkoleikeiltäni ehdin. Ilta-Sanomat (6.3.) näyttää kauhistuneen Irina Krohnin saunapuhtoista paljasta selkää viime viikon Langassa (5.3.). IS paheksuu, että nyt edustaja Krohn "on ottanut kovat aseet käyttöön" vaalikamppailussa. Voi äiti!
    Siinä ei tietenkään ole mitään seksististä, että saman päivän Ilta-Sanomissa Janina Frostell poseeraa läpinäkyvässä kokovartalohämähäkinseitissä ryntäät ojossa ja käpy jalkojen välissä.

Politiikasta vieraantuneet rotestoivat piirtämällä äänestyslippuun hämähäkkejä väärinpäin. Nyt kun ötökän elämä valloittaa valkokankaallakin, Ruotsalainen Kansanpuolue vastaa haasteeseen latomalla raitiovaunumainoksiinsa leppäkerttuja päällekkäin – sillä lailla!
    Vitsin kaksikielisyys kohoaa toiseen potenssiin, kun andra inhemskalla sanotaan suoraan ja sisäsiittoisesti, että "tillsammans blir vi fler". Suomenkielisiä vietellään häveliäämmin lauseella "yhdessä syntyy enemmän." Kenelle tässä luontokuvaelmassa on varattu kirvan osa?

Puolueettomuuttaan RKP:n liki kahden miljoonan vuosittaisella lehdistötuella varjeleva Hufvudstadsbladet sattui ajoittamaan massiivisen Rakastu suomenruotsalaiseen -kampanjansa juuri vaalien alle. Isosiskon velipuoleltakin kesti puoli kuuta, ennen kuin hän ymmärsi, ettei tässä kaupata puoluetta vaan aviisia. Kampanjamaakareita mahtaa harmittaa moinen mainonnalla epäonnistuminen.

Voi olla, että olen puolueellinen sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta minusta vihreiden julisteet ovat näissä vaaleissa absolutely fabulous – vitsikkäitä ja erottuvia, mutta piukkaa asiaa. Niinpä kolusin Helsingissä joka paikan, että näkisin miltä ne oikeasti näyttävät.
    Etsin polkupyörää yhdellä kädellä nostelevaa Satua, bensapistoolilla ammuskelevaa Heidiä, levämerestä noussutta Pekkaa ja lyhytsanaista Osmoa. Ei missään. Ei edes aidan kääntöpuolella eduskuntatalon edessä! Nyt en ymmärrä. Loppuiko liima, hiipuiko uskallus vai mureniko konsensus? Tai ehkä julisteet päätyivät keräilykappaleiksi ulkomaiden suurlähetystöihin. Jospa niitä nyt levitellään jenkkilää myöten esimerkkeinä arktisesta hulluudesta?

Maa- ja metsätalousministeriössä on näköjään suoritettu jako niihin ympäristöjärjestöihin, joilla on väliä ja niihin, joilla ei ole. Ainakin ministeri Kalevi Hemilän puheista saa sellaisen vaikutelman, että metsärauha rakentuu jo sillä, että kansallisesta metsäohjelmasta puhutaan Suomen WWF:n, Suomen luonnonsuojeluliiton sekä Natur och miljön kanssa.
    Kukaan ei tainnut muistaa kertoa tätä Greenpeacelle siellä jossakin Kukkurin korvessa? Ehkä olisi syytä saattaa asia tiedoksi myös Luonto-Liitolle ja Maan ystäville.


Tarkkaile ympäristöäsi! Jos haluat tehdä ilmiannon, kirjoita minulle osoitteeseen: isosisko@vihrealanka.fi


ETUSIVULLE