Hullut päivät
Tiina Nuto

Eroon ikävistä lihasmuhkuroista!
Valkoviini-, kananmuna- ja raaka liha -dieetit ovat saaneet arvoisensa kilpailijan.

Olen törmännyt koko ulkonäköteollisuuden mullistavaan keksintöön. En uskoisi ihmekuurin laihdutustehoon, jollen olisi itse sitä joutunut kokemaan.

Odotellessani jalkani paranemista olen ollut lähes kokonaan liikkumatta pari kuukautta. Koska pääasiallinen ja lähes ainoa harrastukseni on ollut aterioista ja välipaloista nauttiminen, luulin, että sairasloman näkyvin seuraus olisi kunnon pulskistuminen. Mitä vielä! Jättämällä liikunnan tykkänään pois ja tuplaamalla ruoka-aikojen määrän, olen laihtunut pienemmäksi kuin edes murrosiässä uskalsin haaveilla.
    Makasin sairaalan sängyssä noin kuukauden ottamatta askeltakaan. Sitten sain luvan liikkua varovasti kainalokeppien varassa ja kuukauden ajan päivittäisen liikuntaharjoitteluni huippua edusti 50 metrin kävely keppien kanssa.

Lihakset ovat kadonneet olemuksestani sen sileän tien ja jäljelle on jäänyt vain läski. Olenkin nähnyt läskin uudella tavalla. Väitän, että läskin huono maine on liioiteltua.
    Voihan olla, ettei olemus, joka on täyttä läskiä, ole ihana näky uimarannalla, mutta vaatteet päällä tilanne on toinen. Ainakin minun kokonaistilavuuteni on pienentynyt huimasti päästyäni lähes sataprosenttiseen läskiyden tilaan. Ikivanhat, tiukoimmatkin farkut hölskyvät jalassani.

Myönnettäköön, että laihtumiseen vaikuttanee sekin, että liikkumattomuus ilmiselvästi vähentää ruokahalua. Vaikka kuinka usein söisi, kerralla ei mahdu paljoa vatsaan.
    Tämä ilmiöhän tietenkin vain lisää kuurin tehoa. Ehkä saan miljoonia myydessäni laihdutusteollisuudelle ihmelöytöni: "Hyvästi lihottavat lihakset" tai "Lopeta liikkuminen, henkisty ja laihdu". Murrosikäisinä tyttöinä koetimme lentoemäntädieetin epäinhimillisten ohjeiden avulla päästä käsiksi naiseuden ytimeen ja huippuhoikkaan olemukseen. Tavoite jäi aina saavuttamatta. Ehkä siksi, että olimme hoikkia jo alunperin. Turhauttavia olivat myös yritykset löytää pienen kunnan lähikaupasta aineksia trooppisten hedelmien avulla tapahtuvaan kaunistumiseen.

Nyt epätoivoisille dieeteille voidaan heittää hyvästit. Löytämäni laihdutuskeino on niin älyvapaa ja niin pöyristyttävän tehokas, ettei kukaan ryhdy vapaaehtoisesti edes kokeilemaan sitä. o

Tiina Nuto on vapaa toimittaja.