Vihreä Lanka: planeetan paikallislehti

Mielipide

Maissichipsiemme palmuöljy on luomua

Lehtenne viime viikon numerossa (VL 13.5.) julkaistiin artikkeli, jossa käsiteltiin palmuöljyn kasvavaa tuotantoa ja sen sademetsille aiheuttamaa tuhoa. Artikkelissa viitattiin myös yrityksemme maahantuomiin Maissichipseihin.

Chipsimme eroavat muista artikkelissa mainituista tuotteista suuresti, koska Adukin maahantuomat Adukin maissichipsit ovat sataprosenttisesti luomutuotettuja.

Luomupalmuöljy tulee Santa Martasta Kolumbiasta Etelä-Amerikasta. Daabon Group myös jalostaa palmuöljyn itse, jolloin tuotteesta saadaan mahdollisimman paljon rahaa viljelyalueelle.

Artikkelissanne mainittiin myös Urtekram-tortillachipsit. Kyseessä on sama tuote kuin Adukin maissichips.

Chipsien luomutuotanto on eettisesti ja ekologisesti kestävää. Viljelysopimuksilla maksetaan tuottajille normaalituotantoa parempi hinta. Toivottavasti suomalainen kuluttaja uskaltaa hyvillä mielin tukea muutakin kuin eurooppalaista ravintotuotantoa, nimenomaan luomu- ja reilun kaupan tuotteita.

Päivän onnistuminen palmuöljysalapoliisina olisi vaatinut osaltamme vain yhden puhelinsoiton.

Lea Brusin-Helander
Aduki Oy

Kirjoita Lankaan!

Voit myös lähettää tekstisi kirjeitse osoitteeseen Vihreä Lanka, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki, faksata sen numeroon (09) 5860 4124, tai lähettää sen sähköpostitse osoitteeseen lanka@vihrealanka.fi

Varaamme oikeuden lyhentää tekstejä.