Vihrea Lanka: planetaan paikallislehtiartikkeli

 

 
Osmo Soininvaaran sydän leikattiin

Vihreiden puheenjohtaja palannee töihin noin kuukauden kuluttua.

Anna Tommola

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara on toipumassa hänelle maanantaina tehdystä sydänleikkauksesta. Leikkauksessa sydämen aorttaläppä vaihdettiin muoviseen keinoläppään. Operaation syynä on lapsena infektion yhteydessä saatu sydänvika.
    ”Tämä vika on ollut minulla aina, mutta nyt se on pahentunut”, Soininvaara kertoi viime viikolla. Tutkimuksissa oli todettu vian edenneen sen verran vakavaksi, että leikkaus oli tarpeen.
    ”Jossakin vaiheessa se olisi ollut joka tapauksessa edessä”, Soininvaara selvensi. Syntynyt hallitusratkaisu helpotti hänen mukaansa ajoituksen päättämistä, joskin leikkaus olisi muutenkin pitänyt tehdä viimeistään kesällä.
    Soininvaaran vointi oli torstaina aamupäivällä hyvä ja toipuminen sujui odotetusti. Kyseinen operaatio edellyttää tavallisesti kymmenen päivän sairaalajaksoa, joten Soininvaaran odotettiin olevan sairaalassa vielä ensi viikon ajan.

Meriläinen sijaisena

Periaatteessa tällaista leikkausta seuraa yleensä kolmen kuukauden sairasloma, mutta Soininvaara arvioi etukäteen olevansa poissa vain noin kuukauden.
    ”Henkisen työn tekijät pääsevät vähän nopeammin jalkeille”, hän totesi. Soininvaaran osallistuminen toukokuun lopulla pidettävään Vihreän liiton puoluekokoukseen on joka tapauksessa epävarmaa.
    Puoluejohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi varapuheenjohtaja Rosa Meriläinen.

Puheenjohtaja valmis jatkamaan

Soininvaara kertoi ennen leikkausta ilmoittaneensa, että on jatkossakin käytettävissä Vihreän liiton puheenjohtajan tehtävään. Mahdollisia haastajiakaan ei Vantaan puoluekokouksen lähestyessä ole ilmaantunut.
    Soininvaara ei myöskään vaikuttanut suhtautuvan oppositiojohtajan asemaan yhtä nurjasti kuin vuoden takaisen hallituksesta lähdön kynnyksellä olisi voinut tulkita.
    Hän naurahti oppositiopolitiikan harjoittamisen olevan ”suorastaan hauskaa” ja vihjasi, että uuden hallituksen alkutakeltelut ovat tehneet sen helpoksi.
    Soininvaara huomautti kuitenkin, etteivät puolueen rotaatiosäännöt salli saman henkilön jatkaa johdossa kovin pitkään. Sääntöjen mukaan puheenjohtaja voidaan valita vain kahdeksi kaksivuotiskaudeksi peräkkäin. Soininvaara valittiin vihreiden johtoon vuonna 2001.

 

<< Langan kotisivulle

Viikon muita aiheita >>

 

 


Vihreä Lanka, Runeberginkatu 5B, 00100 Helsinki, puh. (09) 5860 4123 fax. (09) 5860 4124 lanka@vihrealanka.fi site by VALOTALO