Vihrea Lanka: planetaan paikallislehtivisiitti

 

 

Sopimattomia puheita

Kansanedustajien fantasiat saavat kainon kansalaisen punastumaan.

Johanna Korhonen

Maatamme koettelee tänä keväänä uusi vitsaus: joidenkin kansanedustajien ilmeisen riettaat seksuaalifantasiat. Niitä on kansalaisen kovin kiusallista kuunnella.
    Edustajat viittailevat fantasioihinsa eduskunnan käsitellessä aivan toista asiaa – keskenään erilaisten suomalaisten pariskuntien ja perheiden oikeutta samanarvoiseen oikeudelliseen ja yhteiskunnalliseen asemaan ja arvostukseen.

Lakiesitys itsessään kuulostaa selvältä, mutta eduskunnan ensimmäinen keskustelu aiheesta lipsahti tuon tuostakin kerrassaan sopimattomille urille. Sama rivo puheenparsi jatkunee lain yksityiskohtaisemmassa käsittelyssä kevään mittaan.
    Kansalaisen korvat punottivat, kun pönttöön kavunneet edustajat pari viikkoa sitten mehevästi kuvailivat, mitä kaikkea he olivat työhuoneissaan kuvitelleet. Jyrkkiä puheenvuoroja käyttäneillä edustajillahan ei itsellään liene kokemusta parisuhteista samaa sukupuolta olevien ihmisten kanssa, joten heidän on täytynyt kuvitella kaikki itse. Kyseessä on siis kansanedustajan kuvitelma eli fantasia, ja asian ytimessä on se kamala seksi.

Marja-Liisa Tykkyläinen (sd.) perusteli ”homoseksuaalisuuden luonnottomuutta” niin hartaasti, että kuulijalle tuli kiusaantunut olo: mitä kaikkia luonnottomuuksia edustaja onkaan työhuoneensa hiljaisuudessa mieleensä loihtinut, kun kyseessä kerran on ” luomakunnan yleisen lainalaisuuden” vastainen häiriökäyttäytyminen, perimähäiriö, heikkous ja moraaliton valinta?
    Päivi Räsänen (krist.) pelkäsi, että suhdettaan rekisteröivät nais- ja miesparit järjestäisivät jopa sukujuhlia. Mutta ei kai kukaan voi vastustaa herttaisia kahvikestejä, joilla kahden suvun jäsenet ja pariskunnan ystävät rupattelevat keskenään, syövät kakkua ja laulavat yhteislauluja! Edustajan on siis täytynyt kuvitella jotain aivan kauheaa: ruokottomat orgiat, joissa harrastetaan ryhmäseksiä ja . . . ja . . . ööh, nyt taitaakin kansalaiselta loppua mielikuvitus kesken.
    Ryhmäseksin mahdollisuudella hekumoi myös Leea Hiltunen (krist.), joka värikkäästi kuvaili ”kolmen biseksuaalin” tai ”miehen ja kahden naisen” ryhmäliittoja. Nämä ovat edustajan mielikuvituksessa seuraava lakivaatimuksen aihe, jos nyt käsiteltävänä oleva parilaki tulee voimaan.
    Marja-Leena Kemppainen (krist.) veti tähän merkilliseen soppaan jopa lapset: hän viittasi tutkimukseen, jonka mukaan ”12-vuotiaista 25,9 prosenttia on epävarma seksuaalisen suuntautumisensa kohteesta, kun taas 17-vuotiaista enää viisi prosenttia”.
    Tavallisen kaino hallintoalamainen sanoisi, että kaksitoistavuotiaan ei ylipäätään pitäisi joutua pohdiskelemaan ”seksuaalisen suuntautumisensa kohdetta”, puhumattakaan, että lapsiparka joutuu vastaamaan jonkun hölmön aikuisen kysymyksiin aiheesta.

Voin kyllä sulattaa sen, että jotkut edustajat terapeuttisista syistä käsittelevät seksuaalisia kuvitelmiaan eduskunnassa silloin tällöin. Ehkä se purkaa heidän paineitaan.
    Sen sijaan on epäkohteliasta käsitellä puhujapöntössä kenenkään toisen ihmisen yksityiselämää. Suorastaan rivoa on viittailla puheessaan sellaisiin ”luonnottomuuksin”, joita on kansalaisten yksityiselämästä itse keksinyt.
    Ehdotan paluuta viattomuuden ja häveliäisyyden aikaan: eduskunnassa käsiteltäköön vain yhteiskunnallisia asioita, ja niistä puhuttaessa valittakoon sanat säädyllisyyden ja sopivaisuuden vaatimukset täyttävästi. Näin eduskunnan puheita tohtii kuunnella vastaisuudessakin. o

 

<< Langan kotisivulle
Viikon muita aiheita >>

 

 


Vihreä Lanka, Runeberginkatu 5B, 00100 Helsinki, puh. (09) 5860 4123 fax. (09) 5860 4124 lanka@vihrealanka.fi site by VALOTALO