Kirjeitä ja keskustelua / Vihreä Lanka 28.4.2000

Kirjeet
Tekeekö mieli sanoa? Kirjoita Lankaan, mutta lyhyesti. Tarvittaessa toimitus lyhentää tekstiä. Nimimerkkikirjoituksia emme mielellämme julkaise.
Osoite: Runeberginkatu 5 B, 9. krs
00100 Helsinki
Fax: (09) 5860 4124
Sähköposti: lanka@vihrealanka.fi
Korjaus Aho-kolumniin

Vihreän Langan edellisen numeron (VL 5.5.) oppositiojohtaja Esko Ahon Harvardin matkaa käsittelevän kolumnini loppuosa oli toimituksessa muutettu kiusallisesti harhaanjohtavaksi.
    Alkuperäinen teksti kuuluu: ”Perustuslaki velvoittaa kohtelemaan kansalaisia yhdenvertaisesti, joten Ahon mentävästä aukosta voi tässä katsannossa mennä läpi monta ”pientä aholaista”. HyväVeliKlubi (HVK) on ilmoittanut, että kysymyksessä oli Aholle räätälöity ”vahinko”. Yksi asia on kuitenkin aivan selvä. Yksityisiin syihin vedoten ei lupaa poissaoloon edes kuukaudeksi heru. Sellaista hakemusta ei kannata jättää arvioitavaksi.”
    Alkuperäistekstissäni ei siis puhuta mitään ”eduskunnan hallintovaliokunnasta”, kuten painetussa jutussa toimituksen peukaloinnin jälkeen luki. Pahoittelen, että toimitus oli keksinyt sotkea eduskunnan yhden valiokunnan kolumniini. Tällainen asia ei ylipäätään tulisi käsiteltäväksi hallintovaliokunnassa, eikä mikään valiokunta tekisi tuollaista päätöstä.

Erkki Pulliainen
kansanedustaja

Otamme virheestä täyden vastuun ja pahoittelemme tapahtunutta.

ToimitusETUSIVULLE